Esztergomi Idegenvezetés

Babits Mihály nyomában

Tematikus városnéző séta péntekenként de. 10.00 órától a Széchenyi tértől az előhegyi Babits Mihály Emlékházba.

Az esztergomi idegenvezetés útvonala:

Indulás a Széchenyi tértől (Babits szobor), Hild Kávézó, Lőrincz utca, Kis-Duna sétány, Szent István Strandfürdő, Szent Tamás-hegy, Központi Kávéház, Rákóczi tér, Vörösmarty utca, Kölcsey utca, Petőfi Sándor utca, Jónás könyve dombormű, Vaszary Kolos Kórház, Babits Mihály utca, MNN Babits Mihály Emlékház. A séta időtartama: 2 óra

 

Részvételi díj:

Felnőtteknek 1500 Ft/fő, 14 év alatti gyerekeknek 750 Ft/fő, melyet a Turisztikai Irodában (Széchenyi tér 5.) lehet befizetni és, amely tartalmazza az idegenvezetést, egy kávét a Hild Kávézóban, a Babits Emlékház belépődíját vezetéssel. Fizetési mód: Készpénz.

Babits Mihály gyakran fogadta barátait és a két világháború közötti időszak jelentős személyiségeit esztergomi nyaralójában. Vendégeinek be is mutatta a várost és büszkeséggel mesélt a helyi nevezetességekről. A költőóriás, műfordító, esszéíró valóságos idegenvezetővé változott ilyenkor. Ezen a sétán, az ő nyomdokain járunk, megidézzük korát és az ő szemével nézzük a várost.

A Dunamente kártyával INGYENES!

Esztergomi Idegenvezetés

„Itt a magyar Róma!”

Tematikus városnéző séta szombatonként de. 9:30-tól az esztergomi Várhegyen és az érseki Vízivárosban

Az esztergomi idegenvezetés útvonala:

Indulás: A séta a Bibliotheca elől indul (Bajcsy –Zsilinszky és Pázmány Péter utca sarka).

Várhegy, a királyok és érsekek székhelye: Balassa Bálint (az európai rangú magyar líra megteremtője, végvári katona ) és Vitéz János szobra (Johannes Vitéz: Lux Pannonniae: a humanizmus és a reneszánsz érseke). Séta a Nemzeti Emlékhellyé nyilvánított Várhegyen – az Árpád-házi királyi vár rövid története, Szent István vértanú templom emlékhely, Millenniumi Emlékmű a Dunai-rondellán.

Esztegomi Bazilika: (csak liturgikus tér) a főtemplom Árpád-kori előzményei, a Bakócz kápolna, a 19. sz.-i építkezések története, beltéri műalkotások.

Érseki Víziváros: A magyarországi Duna-szakasz egyetlen épen maradt vízi vár-rendszere, Veprech-torony, török kori emlékünk: az Uzicseli Hadzsi Ibrahim dzsámi, Erzsébet-park, Sobieski emlékmű, Prímási Palota, Keresztény Múzeum, Erzsébet királyné szobra,

Balassa Bálint sebesülésének helyszíne.

 

Részvételi díj:

Felnőtteknek 1500 Ft/fő, 14 év alatti gyerekeknek 750 Ft/fő, melyet a Turisztikai Irodában (Széchenyi tér 5.) lehet befizetni.

 Fizetési mód: Készpénz.

A Dunamente kártyával INGYENES!