Május 18-ától szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket érintő további feloldások lépnek érvénybe vidéken

Május 18-ától szálláshelyeket és vendéglátóhelyeket érintő további feloldások lépnek érvénybe vidéken


A szálláshelyek és a vendéglátóhelyek tekintetében is további feloldásokat jelentettek be május 14-én. Az új feloldások május 18-ától érvényesek. További részletek a koronavirus.gov.hu oldalon.


A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter május 14-én, csütörtökön. Gulyás Gergely online sajtótájékoztatón közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.

    Gulyás Gergely jelezte azt is, hogy a Budapestet érintő korlátozások enyhítéséről hamarosan döntenek.
    A miniszter a megyékre vonatkozó enyhítéseket ismertetve hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják, de a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás megengedett.
    Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket - mondta.

/forrás: MTI/További híreink