Kulturális programok 2020. július 6. és 2020. július 19. között

Kulturális programok 2020. július 6. és 2020. július 19. között


A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet feloldásával tulajdonképpen az összes esztergomi és térségében lévő múzeum, kiállítóhely megnyílt. A királyváros kulturális kínálata még nem teljes, de a nyári szezonnak megfelelően a klasszikus helyszínek a korábbi években megszokott programokkal várják a közönséget, összefoglalónkban ebből nyújtunk át egy masszív csokorra valót.


Az esztergomi nyári kulturális kínálatból toronymagasan emelkedik ki az Esztergomi Várszínház idei programsora, mely Trianon100-ra utalva a Nemzeti Összefogás Évadja nevet kapta. A teátrum ezen a nyáron számos olyan produkciót mutat be, mely az elcsatolt országrészekben működő magyar színházak produkciói. Az előttünk álló két hétben az Esztergomi Várszínházban a következő előadásokkal találkozhatunk. Július 10-én a helyi Kaméleon Színház mutatja be a Hobbi-sarok című drámát. Július 11-én a Gyulai Várszínház vendégjátékaként látható a Karády zárkája című darab. Július 15-én a várszínházi kertmozi előadássorozat elsőjeként vetítik a Csillag születik című zenés filmet. Július 17-én Laár András önálló estje, a Besenyő só várja az abszurd humorra érzékeny publikumot. A felvidéki kitelepítettekről szól július 18-án a Fehérlaposok című rockopera. A teátrum minden előadása 21 órakor kezdődik, jegyeket a helyszínen és a Cathedralis Toursban lehet venni.


Az ország egyik leghíresebb és legnépszerűbb rock klubja az esztergomi Sportalsó júliusban a sportcsarnok mögötti fesztiválhelyszínen várja a műfaj rajongóit. Július 10-én a Kiscsillag és a Teddy Quenn, 11-én az Aurora és a C.Y.D, 17-én a P.Mobil és a Radar, majd 18-án a Ganxsta Zolee és a Kartel lép fel a Sportkülső névre keresztelt helyszínen, ahol a jegyek is megvásárolhatók.


A város hagyományosnak mondható turisztikai látványosságai mind várják az érdeklődőket, a település több fontos kiállítóhelye új tárlattal nyitotta meg kapuit. A Simor János utcai Tár-Lak Szalonban Elekes Gyula tűzzománc művész Örökség című kiállítása látható. A Duna Múzeumban Iván Zsuzsanna grafikus művész új képeit (mint például az indexképen) állították ki. A dzsámiban Gál András Élet – Idő című fotókiállítása tekinthető meg. Július 13-ától a Prímás Pince előtti téren várja az érdeklődőket egy a Pálos-rendet bemutató múzeumbusz. A rendtörténeti vándorkiállítás július 17-éig fogad látogatókat Esztergomban.


További híreink