Kinyitnak a múzeumok, kiállítóhelyek, de a Múzeumok Éjszakáját csak online tartják meg

Kinyitnak a múzeumok, kiállítóhelyek, de a Múzeumok Éjszakáját csak online tartják meg


A járványügyi korlátozások feloldása, a veszélyhelyzet megszűnte után az esztergomi múzeumok, kiállítóhelyek is megnyitottak. A város legjelentősebb közgyűjteményei újra várják a közönséget, cikkünkben az elsőszámú esztergomi múzeumokra hívjuk fel a figyelmet.


A turisztikai szempontból is kiemelt célpontnak számító esztergomi Várhegyen a Bazilikában lévő Főszékesegyházi Kincstár, a Vármúzeum és a közelében található Rondella kiállítóhely, valamint a Vízivárosban található Bibliotheca és Balassa Bálint Múzeum is szintén június 20-án kinyitott. Ugyancsak kitárta kapuit a belvárosban található, országos hírű Duna Múzeum, az Arany János utcában lévő Geoda őslény és ásványkiállítás, illetve június 25-én nyit ki a Berényi Zsigmond utcában álló török Dzsámi is. A múzeumok, kiállítóhelyek minden esetben kérik a látogatókat, hogy tartsák be a jelenleg is fennálló járványügyi szabályokat, így a szájmaszk viselését és a távolságtartást.

A nyitás ellenére az idei Múzeumok Éjszakája program, melyet ezúttal június 27-ére tűztek ki, az intézményekben csupán online módon tudják megélni az érdeklődők.További híreink