2heti programajánló (20190715-20190728)

2heti programajánló (20190715-20190728)


Három jelentősebb karakter határozza meg a programkínálatot ezúttal, a Sportalshow rockfesztivál, a Szentgyörgymezői Olvasókör és az Esztergomi Várszínház. A paletta ennek megfelelően zömében a zenére épül, de lesz itt vígjáték, táncgála, Cseh Tamás emlékest, jóga- és társasjáték foglalkozás, valamint képzőművészeti kiállítás is.

Július 18 (csütörtök)


3 nap rock

E napon indul a térség illetve a megye legnagyobb rockfesztiválja, az esztergomi Sportalshow. A háromnapos eseményen többek között fellép a Watch My Dying, a Don Gatto, a P. Mobil, az Ismerős Arcok, az Alvin és a Mókusok, az Auróra és az Autorharps. A Pézsa Tibor Sportcsarnoknál tartandó fesztivál nemzetközi lesz, hiszen pénteken és szombaton is  lesz külföldi előadó, a francia Low Relief, a szlovákiai TooFar és a Kerecsen, valamint a német No Exit. Részletek: https://www.facebook.com/events/272404567034346/


Július 19 (péntek)


Carmen, a 30 éves

21 órakor kezdődik az Esztergomi Várszínházban a Carmen Táncegyüttes egész estés gálaműsora, mellyel felidézik az 1989-es alapítás óta eltelt rendkívül termékeny időszakot. A táncszínházi produkció emléket állít a sokszoros díjnyertes táncegyüttes munkásságának, illetve annak is, hogy évente országos táncbajnokság házigazdái.


Reneszánsz zene

Zeneudvar címmel ad koncertet a Strigonium Consort a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A reneszánsz zenei koncert 19 órakor kezdődik.


Július 20 (szombat)


Cseh Tamás

Keresztbe jégeső címmel idézik fel a tíz éve elhunyt legendás énekes-gitáros, előadóművész alakját alkotótársai, Másik János zenész, énekes és Bereményi Géza szövegíró. Az Esztergomi Várszínházban 21 órakor kezdődő koncerten a Levél nővéremnek albumsorozat dalai csendülnek majd fel.


Jóga

18:15-kor indul a Szentgyörgymezői Olvasókörben a jógaoktatás aktuális része. Az eseményen a részvétel ingyenes.


Július 25 (csütörtök)


Öröm és tánc

Délelőtt tíz órakor indul a Szentgyörgymezői Olvasókörben a Szenior Örömtánc nevű program, melynek során az idősebbek lejthetnek ritmikus mozgást zenére.


18:15-kor indul a Szentgyörgymezői Olvasókörben a jógaoktatás aktuális része. Az eseményen a részvétel ingyenes.


Te dobsz!

Társasjáték estet tart a Játékkunyhó közösség főleg gyerekeknek a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A foglalkozás 19 órakor kezdődik.


Július 26 (péntek)


A hazug

Carlo Goldoni A hazug című vígjátékát láthatja 21 órától az Esztergomi Várszínház közönsége. A Váci Dunakanyar Színház és az Esztergomi Várszínház közös produkciójában a főszerepeket Horányi László, Cseke Lilla Csenge és Kovács Panka játssza. Az előadás egy szünettel 140 perc hosszúságú. Jegyek a helyszínen válthatók.


Zengjen!

19 órakor kezdőik a Csalamádé klub foglalkozása a Szentgyörgymezői Olvasókörben, melynek során karvezetéssel lehet énektudásunkat pallérozni.


Július 27 (szombat)


Frankie

A fenti címmel látható és hallható Bakos-Kiss Gábor önálló estje az Esztergomi Várszínházban. A Nemzeti Színház 21 órakor kezdődő előadása Frank Sinatra életművére épül. Jegyek a helyszínen válthatók.


AGC

A Zeneudvar című sorozatban ezúttal az Acoustic Guitar Caffe ad koncertet a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Az előadás 19 órakor kezdődik.


Tárlatkörkép

A dzsámiban Kovács Melinda Rend című kiállítása, a vármúzeumban Bajor Ágost festmény és grafikai kiállítása, a Rondellában dunakanyarbeli képzőművészek tárlata, a Tár-Lak Szalonban Karaffa Attila fotós képkollekciója várja a szépre érzékeny közönséget.További híreink