A szállásadók az MTÜ kézikönyve alapján készültek fel az újra nyitásra

A szállásadók az MTÜ kézikönyve alapján készültek fel az újra nyitásra

Május 4. után a korábbi járványügyi korlátozások részleges feloldásával az idegenforgalomban is érintett több területen indulhatott újra a működés. Ez nem vonatkozott a szállodákra, panziókra, ugyanakkor a Magyar Turisztikai Ügynökség ezidőben kiadott Covid-19 kézikönyv című online kiadása jelezte, hogy közeleg az idő, amikor a szállásadók is megnyithatják majd kapuikat. A felkészülés tehát megkezdődött a hotelek, panziók körében is, példaként az esztergomi Márta Panziótól kaptunk összefoglalót ezzel kapcsolatban.


A bevezetőben említett MTÜ által kiadott Covid-19 kézikönyvben a vendéglátóiparban, a szállodaiparban és az attrakcióműködtetésben dolgozók számára állítottak össze egy ajánlásgyűjteményt, mely rendkívül részletesen fogalmazza meg azokat az intézkedéseket, feladatokat, melyeket az idegenforgalmi ágazat fent sorolt szereplőinek meg kell tenni a biztonságos működés érdekében. (A kézikönyvet ITT lehet elolvasni.) Azt is mondhatjuk, hogy az újra nyitás feltételrendszerét adták az ágazat szereplőinek kezébe. A Márta Panziónak e-mailben elküldött kérdéseinken keresztül azt szerettük volna megtudni, hogy a szállásadóknak hogyan sikerült teljesíteni a kézikönyvben előírtakat, s a következő válaszokat kaptuk:


„Az esztergomi Márta Panzió családi vállalkozásként működik már 29 éve. Az eltelt évek alatt sok féle nehézséggel kellett megbirkózni ez a kialakult járvány helyzet is ilyen, remélem most is sikerül talpon maradnunk. Panziónak 2 épülete van összesen 25 fürdőszobás szobával, mely 46 fő elszállásolására alkalmas. A vendégek kérésére reggelit is tudunk biztosítani, amennyiben azt igénylik.

Március 18-a után amikor a COVID-19 járványt már Magyarországon is észleltük zuhanásszerűen csökkent a vendégforgalom nálunk is, úgy, mint az ország összes többi idegenforgalmi vállalkozásánál. A foglalásokat kivétel nélkül mindenki töröltette, és új foglalások nem is realizálódtak. A kialakult helyzet miatt mi is bezártunk és várjuk az újra nyitás bejelentésének időpontját.

A panzióban a szobák, fürdőszobák, közösségi terek fertőtlenítő takarítása vírusölő fertőtlenítő szerekkel történt


Számomra nagy segítséget jelent az MTÜ által kiadott Covid-19 kézikönyv, mely tartalmazza a szállásadó és vendéglátóhelyek újra nyitásához szükséges elvégzendő feladatok sorát. Ebben szereplő javaslatként én is elkészítettem a panzióra vonatkozó C-19 Akció tervet. Különös gondot fordítottam arra, hogy a panzióban megszálló vendégek ne csak kényelemben, hanem biztonságban is érezzék magukat. Igy az alábbi feladatok elvégzését tettük meg. Szobák, fürdőszobák, közösségi terek fertőtlenítő takarítása vírusölő fertőtlenítő szerekkel. Minden szoba vizes blokkjába fertőtlenítős folyékony szappant, fertőtlenítős nedvestörlőt és papírtörlőt készítettünk be. A szobák levegőjét plazmatechnológián alapuló légtisztító készülékkel tisztítjuk, mely vírus és baktérium ölő. A recepciónál kihelyezett kézfertőtlenítő, nedvestörlő a vendégek biztonságát szolgálja. Munkatársaink maszkot és gumikesztyűt viselnek.

A fizikai munkafolyamatok mellett adminisztratív feladatokat is el kell látni, melyet az Akció tervben rögzítettem. Például dokumentálni kell a fertőtlenítő szerek használatának listáját a fertőtlenítő takarítások gyakoriságát és annak eredményességét. A munkatársakat folyamatosan kell tájékoztatni a járvánnyal kapcsolatos plusz feladatok elvégzéséről és azt jegyzőkönyvben dokumentálni is kell.”
Nyitnak Esztergom strandjai
Previous

Nyitnak Esztergom strandjai

Leave review
Esztergom több fürdőintézménnyel, starnddal is ren...
Olvass tovább
Esztergomban újra indultak a vendéglátóhelyek
Következő

Esztergomban újra indultak a vendéglátóhelyek

Leave review
A korlátozások május 4-étől érvényes részleges fel...
Olvass tovább

További híreink