2 heti programajánló (20190520-20190602)

2 heti programajánló (20190520-20190602)

Az előttünk álló két hétben számos program kínálkozik a kikapcsolódásra, így például színdarabok, filmvetítések, elektro partyk, rockkoncertek, gyereknapi programok, sportrangadók és egy új, különleges rendezvény, a Játszótér Fesztivál.


Május 21 (kedd)


Hamupipőke

A Grimm-testvérek klasszikus meséjét a Féja Géza Közösségi Házban mutatják be. A zenés mesejátékot a Tihanyi Vándorszínpadtól láthatja a közönség. A 10 órakor kezdődő előadásra jegyek a helyszínen válthatók.


Angyalok és asszonyok

18 órakor kezdődik Dr. Varga Tibor jogtörténész előadása az esztergomi művelődési házban, Angyaloknak királynéja - Hét Boldogasszony címmel.


In Flagranti

A miniszter félrelép című legendás magyar komédiát láthatja az esztergomi közönség a művelődési házban 19 órától. A főbb szerepekben Gesztesi Károly, Bugár Anna, Gregor Bernadett és Beleznay Endre lesz látható. Jegyek a helyszínen válthatók.


Május 22 (szerda)


Pöcc

18 órától rendezik meg a város sportcsarnok alagsorában a III.  Sportalsó Amatőr Crokinole Pöcc Kupát. Az egyre népszerűbb sportág mostani rangadójára a helyszínen lehet nevezni, fejenként 500 forintért.


Május 24 (péntek)


Táncolókkal táncolók

Az esztergomi vízivárosi Kaleidoszkóp HÁz bemutatja: High Volume Gods Party. Kezdés: 21 óra.
Belépés: ingyenes.


Május 25 (szombat)


2 év eltelt

Zenés irodalmi összeállítással ünnepli fennállásának kétéves évfordulóját a Babits Mihály Kamaraszínház. Az esztergomi művelődési házban 19 órakor kezdődő eseményre jegyek a helyszínen válthatók.


Május 26 (vasárnap)


Minden mi gyerek

Gyereknapot tartanak esztergomi Rugby Club Hostelnél. A 10 órától kezdődő programok között lesz óvodások vetélkedője, zsonglőr- és táncbemutató, bűvészműsor, fitness show, Vereckei Attila koncert, ingyenes játszóház és foglalkoztatók, hinták és ugrálóvárak is.


Piaf

A neves francia sanzonénekesnőről készült életrajzi filmet vetítik a Kaleidoszkóp Házban. A 20 órakor kezdődő eseményre a belépés ingyenes.


Május 29 (szerda)


Az élet napos oldala

A fenti című svéd filmet vetítik az esztergom-kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban. A fél 7-kor kezdődő mozira a belépés ingyenes.


Május 31 (péntek)


Játék, színház, koncert

Három napos Játszótér Fesztivált tartanak Pilisszentléleken délelőtt 10 órától. A programok között színházi előadások, egyházzenei koncert, filmklub és könyvtári beszélgetések várják a családokat.


Táncoló fiatalok

Csajok a pult mögött, avagy Lutri Party címmel tartanak táncos estet a Kaleidoszkóp Házban. A 21 órakor kezdődő bulira a belépés ingyenes.


Június 1 (szombat)


Komolyak

Fiatal tehetségek adnak komolyzenei koncertet az esztergomi Szent Erzsébet iskolában. A műsort a Malom Művészeti Műhely szervezi. Belépés: ingyenes.


Június 2 (vasárnap)


Gyereknap

Az esztergomi művelődési házban 9:30-tól évadzáró gyereknapot tartanak, melyben Muzsikus Gabi és Barátai interaktív zenés műsora, valamint arcfestés Cilivel, társas- és ügyességi játékok az Esztergomi Játékkunyhóval várja a gyerekeket.


Tárlatjárat

A Keresztény Múzeum földszinti galériájában Kovács Melinda Emlékezés című fotókiállítása május 26-áig látható. A megújulás jegyében várja a közönséget, azon belül is a családokat, gyerekeket a Duna Múzeum Látványtára. Az előhegyi Babits-villában a költőfejedelem életéről szóló hagyatéki, irodalomtörténeti, multimédiás kiállítás látható. A Dzsámi mellett álló Veprech-torony várja a reneszánsz vízgép iránti érdeklődőket. A Dzsámi galériájában a Zikk-Zakk Műhely Fedő-képek című oszmán-török miniatúra kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.További híreink