2heti programajánló (20190603 – 20190616)

2heti programajánló (20190603 – 20190616)


Remélve, hogy most már valóban lesznek igazi napsütéses napok, a következő két hétben számos szabadtéri rendezvényre is felhívjuk a figyelmet. Az előttünk álló tizennégy napban kétségkívül a pünkösdi hosszú hétvége és a 12-ei Tour de Hongrie viszi el a pálmát, de lesz itt komolyzenei koncert, gyerekeknek szóló zenetábor, japán ihletésű kiállítás és vállalkozóknak szóló pop-rock muri is.


Június 4 (kedd)


Fából faragva

A szépen felújított Simor János utcában, a Tár-Lak Szalonban 17 órakor nyílik meg Kovács József népi iparművész kiállítása.


Június 6 (csütörtök)


Ha pünkösd, akkor Tát

A Die AdlerSteiner-rel, a Memory Banddel, Dj Millerrel, Kovácsovics Fruzsinával, Vincze Lillával és a Mystery Ganggel várják többek között az e napon induló négynapos Táti Pünkösdi Napokat. Részletek a tatkultur.hu oldalon olvashatók.


Június 7 (péntek)


Komédia a korzón

Mától egészen 10-éig várják a közönséget Esztergom egyik legnagyobb nyári összművészeti fesztiválján, a Comedium Corso-n. A Kis-Duna sétányon illetve a Mindszenty téren helyet kapó esemény fő sztárjai a Follow The Flow, a Magashegyi Underground, Korda György és Balázs Klári, Szűcs Judit, Kovács Kati, Zoltán Erika, a Zion Fresh, a Helló Pisti, a Mi kis falunk tévésorozat sztárjai lesznek. Részletes műsor a Facebookon található.


Vízivárosi koncert

17:00-kor kezdődik az Esztergomi Zeneiskola Alapítványának jótékonysági hangversenye a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomában. A hangversenyen fellépnek az Esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola növendékei és tanárai.


Június 10 (hétfő)


Bóbita

Június 15-éig lehet jelentkezni Vörös Niki által szervezett zenei táborba, melyet július 15-étől négy napon át tartanak a Szentgyörgymezői Olvasókörben. A naponta 9-től 16 óráig nyitvatartó Bóbita zenetáborba 7-12 éves gyerekeket várnak a szervezők. A programban sok játék, hangszerkészítés, éneklés, zenehallgatás, improvizációs készségfejlesztés is lesz.


Június 12 (szerda)


Ma van a Tour de Hongrie!

E napon tartják a nemzetközi Tour de Hongrie kerékpárverseny első szakaszának befutó etapján Esztergomban. A cél a Bazilikánál lesz. Bővebb infó: https://www.tourdehongrie.hu/


Június 13 (csütörtök)


Japán inspirációk

Ukiyo-e hatás - a lebegő világ képe címmel nyílik meg 17 órakor a Duna Múzeumban egy közel ezer pályaműből válogatott kiállítás. A képeket a japán ukiyo-e képzőművészeti irányzat által inspiráltan készítették magyar alkotóik.


Június 14 (péntek)


Ne nyúlkálj a szent csirkékhez!

Nagy reneszánsza van manapság a csak nőkből, illetve női szólistákat is felvonultató zenekaroknak. E trend jelesei, a HolyChicks és a Touch Me Not együttesek lépnek fel 20 órától a vízivárosi Kaleidoszkóp Házban. A belépés ingyenes.


Június 15 (szombat)


Mulassunk Pápai Jocival!

Lábatlani építők és vállalkozók napját tartják a Gerenday Közösségi Házban. A 15 órakor kezdődő programsorban gyermekprogramok mellett Nagy Feró, Pápai Joci és a Szalai Band koncertjét láthatja, hallhatja a publikum.


További híreink