2 heti programajánló (20190506 – 20190519)

2 heti programajánló (20190506 – 20190519)

Mint a májusi eső, oly gazdag, ha nem is aranyban, de kulturális értékben az előttünk álló két hét kínálata. Színpadi és művészettörténeti előadások, pop-rock koncertek, elektro partyk, családoknak szóló egész napos sportprogram, mozi, kórustalálkozó, plakátkiállítás, Babits-díj átadó, néptánc show, gyógynövény piknik és sok-sok új kiállítás várja az érdeklődőket Esztergom és térségében.


Május 9 (csütörtök)


In Flagranti

A miniszter félrelép című klasszikus komédiát adják elő az esztergomi művelődési házban 19 órától. A főbb szerepekben Gesztesi Károly, Bugár Anna, Gregor Bernadett és Beleznay Endre lesz látható. Jegyek a helyszínen válthatók.


Május 10 (péntek)


Crossfit

Simor János "Keresztmetszet új gondolatokkal" című kiállítását megnyitja Kostyál László művészettörténész. A lábatlani Gerenday Házban látható tárlat június 11-éig várja a közönséget.


Béla énekel

A Felekezetközi Keresztény Esték keretében Pintér Béla lép fel az esztergomi művelődési házban. A 18 órakor kezdődő koncertre jegyek a helyszínen válthatók.


Fest és zenél is

18 órakor kezdődik Kis élet mű címmel ef Zámbó István kiállításmegnyitója a Rondellában. A tárlat premier után 21 órakor az alkotó zenekara, az ef Zámbó Happy Dead Band koncertet ad a vízivárosi Kaleidoszkóp Házban.


Május 11 (szombat)


Fush!

Jótékonysági futást tartanak e napon a Montágh iskola szervezésében. A regisztráció 8-kor lesz az esztergomi sportcsarnoknál, ezután bemelegítés következik Harcz Rékával, majd elstartol a mezőny. 10 órától zenekarok és táncosok szórakoztatják a közönséget a csarnoknál, illetve egész napos gyerekprogramok várják a kicsiket, nagyokat.


Nyárváró börze Táton

A település kultúrházában gazdát cserélhet minden, amire már nincs szükség és minden, amire szükség lehet, de lehet vásárolni is. Asztalfoglalás, információ: 0670/3411105 vagy 0670/9677333.


Társas

9 órától várják az érdeklődőket a táti könyvtárba, ahol Társasjáték Klubot tartanak. Az ingyenes foglalkozás déli 12 óráig tart.


Lotz Hunyadira mutat

Görbe Márk, művészettörténész és Galántai Zsófia, restaurátor mutatja be Lotz Károly Hunyadi halála című olajfestményét az esztergomi vár Zolnay-termében. A 16 órakor kezdődő képzőművészeti eseményre a belépés ingyenes.


Hatvanadik

A Bottyán János iskolában tartják a sorrendben 60. Dalosünnepet. A diákkórusok hagyományos találkozója 16 órakor kezdődik.


Előfejek

A vízivárosi alternatív művelődési otthonban, a Kaleidoszkóp Házban 21 órakor kezdődik a Foreheads együttes fellépése. A koncertre a belépés ingyenes.


Május 12 (vasárnap)


Már egy hete csak a mamára gondolok

Május 2. vasárnapján 16 órakor tartja az esztergomi művelődési ház az Anyák napi műsort, melyen  a Musical Akadémia társulata szórakoztatja a nagyérdeműt.


Hiszti

20 órától vetítik a Kaleidoszkóp Házban a 18 éven felülieknek szóló, Hisztéria című filmet. A vetítésre a belépés ingyenes.


Május 15 (szerda)


Nehéz az út

A fenti címmel mutatják be 17 órától a kertvárosi Féja Géza Közösségi Házban az Illés együttes történetét plakátokon. A kiállítás díszvendége Szörényi Levente, az Illés zenekar énekes-gitáros dalszerzője.


Május 16 (csütörtök)


Istennők

A lábatlani Vitéz Shágy Antal Városi Könyvtárban Bennünk élő istennők - life coach előadással várja az érdeklődőket Szeghyné Gurin Eszter. A performance 17 órakor kezdődik.


Május 17 (péntek)


Váralja

Az idei Babits-díj átadást a Szentgyörgymezői Olvasókörben adják át, mivel innen indult a Váralja néptáncegyüttes. Az elismerést a két alapító kapja, de a díjátadón számos néptánc produkció is látható lesz majd. Start: 17 óra.


Bácsik és nénik

A fenti címmel és tartalommal nyílik meg Peck Arnold új képeinek tárlata a vízivárosi Kaleidoszkóp Házban. A tárlat 19 órakor kezdődik.


Május 18 (szombat)


Kollaboránsok

A vízivárosi Kaleidoszkóp Ház 18 órától bemutatja: colLAB - Sunset on the Terrace című zenés estjét. Belépés: ingyenes.


Május 19 (vasárnap)


Herbáriumba!

Pálos gyógynövénynap és piknik lesz Kesztölcön. A 12:30-kor kezdődő eseményen többek között bográcsétel főzés, régészeti-, gyógynövénytermesztői-, borászati előadások lesznek, illetve a résztvevők megkóstolhatják a gyógynövényekből készült finom teákat is.


Tárlatjárat

A Keresztény Múzeum földszinti galériájában Kovács Melinda Emlékezés című fotókiállítása május 26-áig látható. A megújulás jegyében várja a közönséget, azon belül is a családokat, gyerekeket a Duna Múzeum Látványtára. Az előhegyi Babits-villában a költőfejedelem életéről szóló hagyatéki, irodalomtörténeti, multimédiás kiállítás látható. A Dzsámi mellett álló Veprech-torony várja a reneszánsz vízgép iránti érdeklődőket. A Dzsámi galériájában a Zikk-Zakk Műhely Fedő-képek című oszmán-török miniatúra kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők.A Dunán, egy hajó fedélzetén írták alá a konzorciumi szerződést
Előző bejegyzés

A Dunán, egy hajó fedélzetén írták alá a konzorciumi szerződést

„Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesz...
Olvass tovább
Markáns gazdasági ágazattá vált a magyar idegenforgalom
Következő bejegyzés

Markáns gazdasági ágazattá vált a magyar idegenforgalom

Május 9-én nyílt meg a 21. Országos TDM konferenci...
Olvass tovább

További híreink